4,6 Stjerner på Google
4.6/5

Se vores åbningstider for julen HER │ Gældende fra d. 23 december

BILLÅN & FINANSIERING ​

Lige nu er der rigtig gode muligheder for finansiering af din kommende bil!

Finansiering af bil

Et bilkøb er en af de allerstørste investeringer vi gør i vores liv. Det er de færreste der har alle pengene til en ny bil stående på bankbogen, og selv hvis man har, vælger langt de fleste et billån med lav rente.

Hos os er det muligt af vælge billån både med eller uden udbetaling. Vi samarbejder med nogle af markeds allerstørste finansieringsselskaber Santander og AL Finans.

Leasing hos JL Auto

I samarbejde med Santander Consumer Bank tilbyder vi billån til 0 kr. i udbetaling.

Der kan være mange grunde til at man vælger et lån uden udbetaling. Måske har du ikke 20% af beløbet eller måske vil du bare hellere bruge dine hårdt optjente opsparing på at rejse, opgradere huset eller investere dine penge i noget, der kan give et afkast. Uanset hvad årsagen er, kan du hos os få et lån uden udbetaling. *Der tages forbehold for positiv kreditvurdering.

Ulempen ved et Blancolån, som det hedder, er at man kun kan få lånet med en variabel rente. Desuden er renten typisk lidt højere ved denne type lån, da finansieringsselskabet ikke har den samme sikkerhed, som ved en købekontrakt (et lån med 20% udbetaling). På trods af det, kan det nogen gange give mening at vælge denne lånetype. Hos Jl Auto vil vi altid forsøge at rådgive dig til at vælge den løsning, der er bedst for dig og din privatøkonomi.

FAQ / Begreber du skal kende

Uanset om det er første gang du køber bil eller du har prøvet det massere af gange før, kan der være mange spørgsmål, der trænger sig på. Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål og svar.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Begrebet dækker altså over, hvad det årligt koster dig at have lånet. Skal du sammelige flere forskellige lån er det altid ÅOP’en du skal kigge på.

Kigger du på rente alene, kan du hurtigt blive snydt. Et lån med for eksempel 0.99% i rente kan nemlig godt være dyre end et lån med 2,49% i rente. Årsagen til det er, at ÅOP’en tager højde for ALLE de omkostninger, der er ved lånet.

Du kan få rentefradrag for dit billån og derfor kan der være forskel på om ÅOP’en er opflyst før eller efter SKAT. Banken oplyser ofte din ÅOP efter SKAT, hvor vi oplyser ÅOP’en før SKAT – det gør vi fordi vi ikke kender dit personlige rentefradrag.

Et andet vigtigt begreb er ‘Tilbagebetaling i alt’. Begrebet fortæller dig, hvor mange penge du alt i alt skal betale tilbage inklusiv kreditomkostninger, renter og gebyrer. 

Alle kan som udgangspunkt gøre brug af en finansieringsaftale. Ønsker du, at finansiere din nye bil, er det en god ide på forhånd at undersøge din økonomi, så du kender dit rådighedsløb og ved hvor meget du har lyst/ råd til at bruge på bil hver måned. Det kræver altid en personlig kreditvurdering fra finansieringsselskabet, før vi kan svare på, om du kan få et billån. Er du registreret i RKI, kan vi desværre ikke tilbyde dig en finansieringsaftale.
 
Du kan som udgangspunkt altid indfri dit lån før tid, hvis du indbetaler det du skylder samt eventuelle indfrielses-gebyrer. Ring til din låneudbyder og forhør dig, det er altid den bedste løsning. 
 
 
Hvis du har valgt din bilfinansiering via Santander, kan du altid indbetale ekstra på dit lån uden det koster ekstra. På den måde korter du bare løbetiden ned. Igen er det en god idé at ringe over og tale med dem om mulighederne. 
 
Du skal vælge den løsning, der er bedst for dig. Har du fået et tilbud fra banken, vil vi rigtig gerne kigge det i gennem sammen med dig eller give dig et tilsvarende tilbud, som du kan sammenligne med.

Vi kan i langt de fleste tilfælde tilbyde en bilfinansiering, der er billigere og mere fleksibel end banken kan. Desuden er det de færreste banker, der tilbyder bilfinansiering med fast rente. Når det er sagt, kan der slevfølgelig være flere grunde til, at det alligevel giver mening for dig, at vælge banken.

Vælger du for eksempel, at bruge din friværdi i huset til at finansiere din bil, kan vi med garanti ikke matche renten – men så er spørgsmålet om det er fornuftigt at finansiere din bil over de næste 20-30 år alt efter, hvor længe du afdrager på dit hus?
Det kan godt være, at det er en god løsning for dig, men i de fleste tilfælde vil vi råde dig til, at bevare den lånemulighed i banken til andre ting f.eks. vedligehold eller ombygning af huset og oprette et eksternt lån til bilen som afdrages over maksimalt 8 år.
 
Hvis du er interesseret i en bil hos os og ønsker en finansiering af denne, skal du blot kontakte os. Vi søger det hele igennem sammen med dig og sørger for at det hele er i orden. Herefter vil låneudbyderen typisk bede om adgang til dine skatte oplysninger og derved lave en kreditvurdering af dig. Bliver lånet godkendt, kan du køre herfra i din nye med og afdrage et fast beløb hver måned.
 
 
Billån - Fast rente - JL auto
Billån - Variabel rente - JL auto

Fast eller variabel rente på dit billån?

Om du skal vælge fast eller variabel rente afhænger som udgangspunkt af dit temperament og din risikovillighed. Det er umuligt at forudsige fra start, om det over hele perioden af dit billån, vil være billigst at vælge en fast eller en variabel rente.

Variabel rente

En variabel rente følger udviklingen i samfundet og det vil derfor variere om den er højere eller lavere end den faste rente.
Santander, som er vores primære samarbejdspartner på bilfinansiering, har sin variable rente bundet op på det, der hedder CIBOR 3 (Copenhagen Interbank Offered Rate). Det vil sige, at renten følger et gennemsnit over tre måneder hos nogle af landets allerstørste banker. For dig betyder det, at den variable rente hos Santander er lidt mindre ‘variabel’ end den f.eks. kan være nede i banken.

Fast rente

Det kan være fornuftigt at vælge en fast rente til et billån, der løber over lang tid. På den måde får du økonomisk sikkerhed og slipper for overraskelser – dit billån beholder dermed præcis samme ydelse over hele løbetiden.

Har du spørgsmål? Kontakt os gerne